Uitverkocht!, Klassiek

Zondag 25 oktober 2020

11.00 uur

De Elfurenmis is een gloednieuw concept uitgewerkt door de VELINX en B-Classic waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap krijgt van een solo-muzikant par excellence en een zo mogelijk nog meer bevlogen spreker. Wat de (s)preek(st)er van dienst betreft, hier trekken we resoluut de feminiene kaart, mannen hebben al eeuwen mogen prediken - al dan niet in de woestijn.

Rachida Lamrabet zal deze inspirerende concertreeks -  er volgen nog 4 andere Elfurenmissen -  aftrappen met een donderpreek.  Rachida Lamrabet is naast schrijfster ook juriste. Ze debuteerde in 2007 met Vrouwland en won  hiermee de Debuutprijs van Boek.be.  In september 2018 verscheen haar laatste roman ‘Vertel het iemand’ waarvoor zij in 2020 de Ultima voor Letteren van de Vlaamse Gemeenschap in ontvangst mocht nemen. Lamrabet heeft 16 jaar gewerkt als juriste bij UNIA.  Momenteel is zij projectcoördinator van het diversiteitstraject sCan&Do bij het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten en is zij als praktijkassistent discriminatierecht verbonden aan de Legal Clinic van de faculteit rechten van de universiteit Gent.

Gastmuzikante nummer één is  inderdaad  een ‘umero uno’. Dubbel South-African Music Award winnares, Tutu Puoane, is afkomstig van een township nabij Pretoria. Ze groeide op in een muzikale familie in een tijd toen jazz nog werd gezien als een vorm van rebellie tegen de Apartheid.  In 2001 studeerde Puoane af aan de University of Cape Town en kwam via een tussenstop in Den Haag in 2004 in Antwerpen terecht. Puoane groeide ondertussen uit tot een bekwame en ervaren zangeres, die gevraagd wordt door beroemde namen, zoals Roy Hargrove, Stacy Rowles, Hein van de Geyn, Dré Pallemaerts, Toots Thielemans en het Brussels Jazz Orchestra (BJO). 

De vaste B-Classic begeleidingsband bestaat uit volgende beestige muzikanten: bassist Martijn Vanbuel, pianist Maarten Lingier en gitarist Tim Finoulst.

Ceremoniemeester Rashif El Kaoui verwelkomt u op gepaste wijze, doet dankzeggingen allerhande en geeft u ten slotte de zegen.  Rashif El Kaoui studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is sindsdien acteur, audio-maker en schrijver. In 2016 won hij de El Hizjra Literatuurprijs in de categorie proza. Hij maakt deel uit van het vernieuwde open ensemble van KVS en doceert welsprekendheid aan de Academie van Mortsel. Ter communie kan er niet gegaan worden onder de huidige corona-maatregelen maar vermits de horeca wel al geopend is, kan u na het concert terecht in het café genaamd ‘De Elfurenmis’. 

 


Tickets

Basis: € 16,00, Vriendenpas: € 12,00